Неколку среќни статистики

 

 • Можете да насмеете лице на другиот крај од светот, само со неколку копчиња на тастатурата.
 • Човекот кој го позајмува гласот на Мики Маус, Вејн Алвин, се оженил со Руси Тејлор, гласот на Мини Маус.
 • Секоја година, милиони дрвја растат благодарение на верверичките кои забораваат каде ги закопале своите плодови.
 • Регистрирани се околу 850 милиони посети секоја година на американските музеи, што е повеќе од посетеноста на сите големи спортски настани и тематски паркови заедно (483 милиони во 2011 година).
 • Помагањете на други луѓе е дел од човечката природа. Експеримент: Доколку испуштите нешто пред дете и се преправате дека не можете да го земете, практично секое дете ќе се потруди да ви го подаде.
 • Кога две видри спијат, тие се држат за раце, за да не се одалечат премногу.
 • Смислата на животот значи дека избирате како ќе го потрошите. Вие сте слободни.
 • Еден доктор во Финска носи капа и меч, наспроти традиционалната униформа.
 • Слепите лица се смеат, иако никогаш не виделе насмевка.
 • Национално животно на Шкотска е еднорог.
 • Постојат повеќе јавни библиотеки од Мекдоналдс.
 • Научниците веруваат дека глувците се смеат кога ги скокоткаат.
 • По 9/11, племето Масаи од Кенија им понуди на САД стадо од 14 благословени крави.
 • Пајаците не можат да летаат.
 • Кравите имаат најдобри пријатели.
 • Убивањето на панда во Кина се казнува со смрт.
 • Оргазмот кај свињите трае 30 минути.
 • „Google“,  периодниот систем, структурата на нашата ДНК, и “Yesterday” на Битлси се идеи зачнати во сон.
 • Преку социјалните медиуми се пренесуваат повеќе добри вести.
 • Кога кученцата си играат, мажјаците често ги пуштаат женките да „победат“.
 • Генто пингвините ги запросуваат своите партнери со камче.

      Кој е најсреќниот факт кој сте го чуле?

Поддржете ја нашата работа: