Ова се најсмешните фотографии од диви животни за 2018 година

Финалистите во фотографскиот натпревар „The Comedy Wildlife Photography Awards“, трета година по ред не воодушевуваат и ни го разубавуваат денот.

Од околу 2.000 пријавени, основачите на натпреварот на чело со Том Сулам избраа 41 фотографија за финалето.

Сулам ги започна наградите со Пол Џојсон-Хикс во 2015 година. И двајцата се фотографи на диви животни, а ова натпреварување работи заедно и помага да се истакне Фондацијата “Born Free Foundation”, чија цел е да помогне во заштитата на дивиот свет на нашата планета.

Оваа година исто така има можност да бидете вклучени и да ја изберете вашата омилена фотографија.Софтверот Affinity Photo го спонзорираше Affinity People’s Choice, па затоа гласајте за вашатаомиленa фотографија тука и со тоа ќе се стекнете со можност да освоите iPad.

Еве неколку фотографии кои ни измамија насмевка:

 

Поддржете ја нашата работа: