Папагалот кој пее опера подобро од човек

Видот на папагали Cockatiels, не се толку добри во имитирање на човечкиот говор како останатите папагали, но таквиот недостаток се надополнува со извонредната способност за пеење на опера.

Коко, малиот папагал од Сиднеј, Австралија е способен да го испее препевот на аријата Кралицата на ноќта од операта на Моцарт Магичната флејта.

Поддржете ја нашата работа: