Приборот за јадење на Хитлер продаден на аукција

Приборот за јадење направен специјално за нацистичкиот лидер Адолф Хитлер е продаден на аукција за 14 220 евра.

Приборот е пронајден за време на чистењето на една куќа во Дорсет, Англија, а му припаѓал на воено лице од висок ранг.

Приборот е сочинет од два ножа, три лажици и три вилушки направени за 50. роденден на Хитлер.

Во Велика Британија не е забрането да се продаваат предмети поврзани со нацизмот, но сепак повеќето ги сметаат ваквите аукции за невкусни.

Поддржете ја нашата работа: