Старт на револуционерниот фузионен реактор во Германија ( ВИДЕО )

Пред неколку недели објавивме дека Германците ќе го вклучат револуцинерниот нуклеарен реактор.

Дојде моментот кога светот можеби за првпат ќе биде сведок за постигнат значаен прогрес во ова поле.

Во видеото можете да го видите првиот старт на реакторот за кој се надеваме дека наскоро ќе можеме да ве израдуваме и со првите вистински резултати од проектот.

За да дознаете повеќе како функционира овој реактор и оваа технологија можете да го прегледате нашиот претходен пост каде подетално е опишан реакторот

Поддржете ја нашата работа: