Во посета на тајната лабораторија на „Apple“ (ВИДЕО)

Новинарот на „Bloomberg“ отишол во живо да ја посети тајната лабораторија на „Apple“ во која како што се тврди најверојатно се развиваат нови типови дисплеи, а се претпоставува дека објектот располага и со производни линии од помал обем.

Објектот се наоѓа во Тајван и според информациите, „Apple“ регрутирал преку 50 инженери од локални компании од секторот за дисплеи „AU Optronics Corp.“ и „Qualcomm Inc.“ кои претходно биле сместени во истиот објект и сега тие работат на напредните верзии на дисплеи за новите гаџети на „Apple“, како што е „Iphone 7“.

Подетални информации околу целата приказна можете да најдете на страната на „Bloomberg“.

Поддржете ја нашата работа: