Во Индија откриен нов вид на жаба

СПОДЕЛИ

Во Индија е откриен нов вид на жаба. Индиските истражувачи Сонали Гарг и С.Д. Бију од Универзитетот во Делхи, оваа жаба ја забележале на југот од земјата.

Овој вид припаѓа на новиот вид жаби, кој научниците го нарекле Mysticellus.

Името има латинско потекло и означува “нешто таинствено”.

После три години поминати во истражување, научниците откриле жаба со тесна вилица која припаѓа на родот микрохлоридни жаби.

На истата област во 2017 година, се откриени уште 4 нови вида на жаби.

Дискусија

Коментари

СПОДЕЛИ
------- Донации -----------------------------------------------------------------------------BTC : 32CyCcnLh1wnLp5LqTm72BrWTsonxYtu7n --------------------------------------ETH: 0x5EB1a3010c339F794c2DA50Fd215Afc6B76334EA ----------------------------