Во Кина е откриен нов вид на диносаурус

Новинската агенција Хингуа, пренесува дека научниците од истата земја, во местото Лијиалонг во покраината Хебеи се сретнале со карлична коска од диносаурус кој живеел пред 130 милиони години.

Истражувањата спроведени на фосилот од повеќе парчиња, укажуваат дека откриениот диносаурус бил со големина од седум до десет метри.

Се претпоставува дека станува збор за нов вид на диносаурус.

Локалната администрација дозволија ископувања во оваа област, каде што и претходно научниците се среќавале со фосилни остатоци.

Поддржете ја нашата работа: