Инженер направил дрон од роботска правосмукалка

Уште откако се појави на пазарот роботската правосмукалка, попозната како Roombas, таа стана омилено помагало за сите оние кои не сакаат да чистат со класична правосмукалка. Роботската правосмукалка се движи низ куќата самостојно, а напредните модели можат дури и да ја мапираат куќата и да се сеќаваат на местата што веќе ги исчистиле. Сепак, нивната најголема слабост се дефинитивно праговите и скалите.

Инженерот и јутубер Питер Срипол создаде роботска правосмукалка што може да се справи со препреките. Тој на својата роботска правосмукалка и даде нови можности и ја претвори во дрон. Тој додаде три пропела што ги купил од Амазон, а неговата креација работи совршено.

Поддржете ја нашата работа: