Што ќе се случи доколку ги убиеме сите пајаци на светот?

Иако ваквото сценарио е сон на секој човек кој се плаши од пајаци, доколку останеме без нив ќе бидеме навистина во неволја.

Луѓето кои се плашат од пајаци се нарекуваат арахнофоби и веруваме дека нема да има ништо подобро за нив во светот отколку сите пајаци едноставно да исчезнат.

Но, нашиот екосистем е прилично подложен на исчезнување или истребување на животни – за да исчезнат пајаците, ќе мора да адаптираме и да смениме некои од нашите навики. Кога ќе погледнете за какви навики станува збор, дали се арханофобични или не, ќе станете благодарни што пајаците постојат!

Поддржете ја нашата работа: