10 годишно дете измисли направа која спасува живот во затворен автомобил

Училиштето е надвор од планираното време преку лето, па 10 годишниот Бишоп Кари од Тексас, поминал доста време за да ја развие својата идеја за да спречи смртни случаеви предизвикани од топлотен удар во автомобил.

Бишоп измислил направа наречена Оаза која ќе ја следи температурата во автомобилот. Кога температурата ќе стане неподнослива, направата наречена Оаза, испушта студен воздух и ги известува возрасните преку антена за таквата ситуација, за да можат, доколку имаат деца или бебе на време да ги спасат.

Бишоп засега има само 3-Д глинен модел на уредот, но со помош на неговиот татко и GoFundMe досега успеале да соберат повеќе од 24.000 долари за негово производство.

Поддржете ја нашата работа: