Футуристички концепт, автомобилот обезбедува струја за домот!

Во блиска иднина вашиот автомобил ќе може домот да ви го напојува со електрична енергија. Барем така тврдат инженерите од јапонската фабрика за автомобили – „Мицубиши“.

 Станува збор за комплекс составен од соларна платформа што опфаќа голема батерија за домаќинство, полнач и соларни панели. Па така, преку ден, кога има сончева светлина, домот и автомобилот истовремено се полнат, а ако корисникот остане без струја од електричната мрежа, во домот ќе може да се користи резервата од батеријата сместена во хибридниот автомобил.

Поддржете ја нашата работа: