Дали „Аpple“ ќе го укинува „Home“ копчето?

Повеќе странски интернет портали за технологија веруваат дека „Apple“ ќе го укинува „Home“ копчето што ќе овозможи да се има екран по целата големина на телефонот.

„Apple“ наводно развива интегриран систем (TDDI-touch and display driver integration) каде тачот и екранот ќе работат заедно, контролирани од еден процесор.

touch id

Исто така се верува дека во новите ултратенки телефони ќе бидат вградени и детектори на отпечатокот од прсти што ќе ја зајакне и безбедноста на новите уреди.

 

Поддржете ја нашата работа: