Дали постои бесконечност? (ВИДЕО)

За концептот на бесконечноста учиме прилично рано во нашиот живот. Но, дали навистина постои во реалниот живот или е само едно од оние математички концепти што постојат само за доброто на математичарите?

Ако никој не видел ниту измерил нешто што е блиску до бесконечност, како да знаеме дека навистина постои?

Поддржете ја нашата работа: