Далноводи на иднината

Кулите ќе бидат составени од модуларни делови, кои ќе можат да се поставуваат во различни положби за да создадат впечаток дека статуите се движат, се искачуваат или клекнуваат.

 


Овие 30-метарски статуи ќе бидат прицврстени на бетонски подлоги и прилагодени на челичната рамка што се користи за постоечките далноводи.

Проектот е наречен „Земја на гигантите“ и првобитно бил претставен во 2008 година на натпреварот организиран од исландската компанија за пренос на енергија „Landsnet“ и Здружението на архитети на Исланд.

Овој дизајн е еден од четирите добитници на наградата на Бостонското здружение на архитекти, во 2010 година.

Поддржете ја нашата работа: