Dota2 Т16 – Тимот на Македонецот „Saksa“ вицешампион

Голем успех за Македонскиот е-спорт е остварувањето на нашиот Мартин Саздов „Saksa“ кој заедно  со својот тим „Digital Chaos “ составен од интернационалци настапуваше под Американското знаме на интернационалниот турнир во Dota2 Што се одржуваше од 8 до 13 Август во Сиетел.

 

Иако тимот на „Saksa“ поведе со 1:0 во финалето на турнирот против Кинеската екипа „The Wings Gaming“ неколку лоши пикови и потези во наредните партии ги одалечија од шампионската титула и доведоа за целосен пресврт и пораз од 3:1

game1

Шампионите на овој турнир освоија неверојатни 9 милиони долари додека вицешампионскиот тим на „Saksa“ 3.4 милиони.

Во моментов неколку илјади луѓе ја гледаат репризата на финалето на youtube и четот едноставно гори

https://www.youtube.com/watch?v=xCCBNn4PZ3M

 

Поддржете ја нашата работа: