Футуристични патики од „Nike“

„Nike“ го прослави на малку поинаков начин – објави реплика на патиките на Марти (Мајкл Џеј Фокс) кои сами се врзуваат, а ќе бидат достапни следната година на пролет. Средствата собрани од продажбата ќе одат во добротворни цели, односно ќе бидат наменети за Фондацијата на Мајкл Џеј Фокс која се обидува да најде лек за Паркинсоновата болест.

Патиките може да најдат и практична примена кај лицата со посебни потреби кои имаат потешкотии со врзувањето на врвците.

Во продолжение можете да го погледнете како самиот Мајкл Џеј Фокс ги пробува новите патики.

 

Поддржете ја нашата работа: