Хакери преку интернет преземаат контрола врз нов џип

Тие заедно со Енди Гринберг од „WIRED“ спроведуваат еден тест за да ги демонстрираат своите способности. Притоа, Енди го вози џипот додека тие го напаѓаат од голема оддалеченост, поигрувајќи си со клима уредот, музиката, брисачите, брзината, кочниците итн. Сето ова покажува дека технологијата на новите генерации на возила не е доволно заштитена. Погледнете како изгледа тоа.

 

Поддржете ја нашата работа: