Интересен експеримент на Меѓународната вселенска станица

Тој внесува мастило во боја, во вода (која лебди во воздухот) и потоа во топката вода внесува и шумлива таблета, за да види како таа се раствора и ослободува гасови во воздухот.

Експериментот е сниман со камера која снима со 4 пати поголема резолуција од нормалните камери со висока резолуција. Ова е прва снимка од ваков вид. Погледнете за што станува збор:

 

 

 

Поддржете ја нашата работа: