Мачката која “посвои” ежиња е вистински херој

Кога осум младенчиња ежиња ја изгубиле својата мајка, биле со очајни потреби од млеко и љубов, а нивната иднина изгледала загрижувачки неизвезна. За среќа, вработените во Садгородската зоолошка градина во рускиот град Владивосток, ја пронашле мачката Мусија, која воедно има свои мачиња и многу останато млеко.

Пред нивното посвојување, ежињата одбивале да бидат нахранети од шише или шприц, а бидејќи биле сеуште мали и слепи, почнале да гладуваат. Зоолошката градина останала без избор, но за среќа ги прифатила мачката Мусија, која во текот на ноќта ги храни своите мачиња, а преку ден посвоените ежиња.

Поддржете ја нашата работа: