Најскапата Volkswagen Буба во светот

Volkswagen Буба е еден од најпознатите автомобили во светот. Со производство кое трае осум децении и преку 21 милиони продадени примероци.

Многу ретко може да се најде ваков автомобил во добра состојба. Но, на интернет се појави еден модел од 1964 со 36 поминати километри за која сопственикот бара неверојатни 1 милион долари.

Сопстевникот оваа БУБА ја платил 1.757 долари  (околу 14.330 долари во денешна валута). Овај автомобил не бил користен бидејќи сопственикот имал друго возило БУБА од 1957 година. Па затоа оваа Буба не е регистрирана и е во одлична состојба.

Поддржете ја нашата работа: