Од што е направена црната материја?

Па, што е остатокот? Нешто мистериозно, невидливо, а тоа е црна материја. Но, од што е направена црната материја?

Една од главните задачи на Големиот хадронски судирач е токму тоа – да го открие составот на црната материја. Во текот на последните неколку децении, научниците дошле до многу можности. Еве една некомплетна листа на можностите досега:

Поддржете ја нашата работа:
Ви благодариме за секоја ваша поддршка и донација