Откриен нов вид организам на најдлабоките места на Индискиот океан

СПОДЕЛИ

Агенцијата „Си-Ен-Ен Травел“ објави податоци дека во најголемите длабочини на Индискиот океан неодамна е снимен нов жив организам кој потсетува на медуза. Откритието е забележано на длабочина од околу 7 километри, недалеку од локацијата „Сунда“, што е најдлабока точка во овој океан.

„Снимката е неверојатна, никогаш досега не сме виделе вакво нешто. Останавме без зборови“, рекол шефот на експедицијата, Алан Џејмисон.

Видеото снимено од истражувачката подморница веќе е поставено на платформата „Јутјуб“:

Дискусија

Коментари

СПОДЕЛИ
------- Донации -----------------------------------------------------------------------------BTC : 32CyCcnLh1wnLp5LqTm72BrWTsonxYtu7n --------------------------------------ETH: 0x5EB1a3010c339F794c2DA50Fd215Afc6B76334EA ----------------------------