Со оваа маска скршените екрани на телефоните стануваат минато

Филип Френзел, студент од Германија,  создаде уникатна заштитна маска за телефони.

Гаџетот наречен ADCASE се отвара во моментот кога ќе го испуштите телефонот од вашите раце и на тој начин уредот безбедно паѓа на земјата, без било какви оштетувања на екранот.

Во моментов ADCASE е достапна само за Ајфон, меѓутоа тоа може да се промени во блиска иднина.

Поддржете ја нашата работа: