Паметен сончоглед (видео)

Паметниот  „сончоглед“ на компанијата  „Smartflower“, всушност претставува соларен панел, кој по потреба може да се собере, а преку ден го следи движењето на сонцето- исто како и сончогледот, за да може  постојано да собира енергија.

Доволно е да се вклучи како секој друг уред и тој ќе почне да создава „чиста енергија“.

Паметниот сончоглед е дупло поефикасен од класичните соларни панели што се поставуваат на покрив.

Кога времето надвор е лошо, овој сончоглед може да се собере за да не се оштети.

Според компанијата  „Smartflower“ еден ваков уред може да напојува со струја цела куќа.

Погледнете го видеото:

Извор:Telegraf.rs

Поддржете ја нашата работа: