Погледнете ги новите фотографии од Јупитер

Во последно време вниманието е свртено на сондата Касини, која орбитирајќи околу прстените на Сатурн ни враќа неверојатни фотографии.

Но, да не заборавиме на Јупитер кој е подеднакво фасцинантен. Сега го имаме леталото Џуно кое орбитира околу Јупитер, и исто така ни испраќа назад сосема пристојни фотографии.

НАСА всушност ги охрабрува членовите на јавноста да ги средат малку и ги постават на сајтот JunoCam. Исто така на сајтот може да гласате каде треба да се насочи вселенското летало и што следно да снима, како на пример на Големата црвена дамка.

Погледнете ги некои од најдобрите последни слики на Џуно.

Поддржете ја нашата работа: