Робот кој наликува на мачка отвара врати и се качува по огради

Новиот робот на „Ghsot Robotics“ наречен „Ghost Minitaur“е со големина од околу 40 см ,тежи околу 10 кг и поседува извонредни перформанси.

Иако наликува на мачка сепак е уникатен на свој начин.

Механизмот позади овој робот се состои од direct drive мотори без употреба на менувач и било каков преносен механизам , моторот е претворен и во двигател и во сензор и иако роботот е од ригидна конструкција сепак како што можете да видите на видеото тој се однесува многу еластично.

Неговата брзина на движење е околу 6 км/час и иако нема рефлекси на мачка сепак неговите нозе се претворени во софистицирани сензори што му овозможуваат да прави безброј трикови.

Поддржете ја нашата работа: