Кој се грижи за најмладите во Кина?

Кинеските родители го решиле прашањето за тоа кој ќе се грижи за нивните деца. Роботот Ипал, кој чини 1.400 долари, е перфектен бебиситер за малите деца.

Тој зборува два јазика, држи часови по математика, раскажува вицови и комуницира со децата преку екран кој го има на градите. Роботот се однесува како 4 – 8 годишно дете, станувајќи дополнителен член на семејството и тргнувајќи им го на родителите товарот за грижа за малите.

Апликацијата за мобилен телефон им дозволва на родителите да гледаат и слушаат се што се случува во близина на роботот бебиситер.

Поддржете ја нашата работа: