Што ќе се случи кога врел метал ќе дојде во контакт со Стиродур?

Фантастично е тоа што некои обични експерименти можат да ја променат нашата перцепција за нештата за кои сме силно убедени. Логиката ни кажува дека ако оставиме врел метал врз парче материјал како стиродурот, тој треба моментално да го стопи и да пропадне низ него, меѓутоа како што можете да видите од видеото работите не стојат баш така.

Топлинската изолација и структурната сила на материјалот не дозволуваат топката врел метал едноставно да пропадне низ него. Исто така можно е овој материјал да има и огноотпорни карактеристики па затоа ефектите се изненадувачки.

 

Поддржете ја нашата работа: