Запознајте го овој супер дрон

Со сè поголемиот број на беспилотни летала што се појавуваат на пазарот, не е ни чудо што се појавуваат и сè повеќе идеи за креативни примени на овие машини.

Ова би можело да претставува почеток на возбудлив, но исклучително опасен тренд, кој полицијата и авионските власти несомнено ќе сакаат внимателно да го разгледаат.

Се работи за возило од 54 поврзани дронови, кое може да покрене максимална тежина од 164 кг. и да остане во воздух 10 мин. Погледнете за што станува збор.

 

Поддржете ја нашата работа: