Зошто биберот не тера да киваме?

Сечењето кромид не тера да плачеме, а биберот не тера да киваме. Додека при сечењето кромид се ослободува хемикалија која ги стимулира солзните жлезди во очите, ситуацијата со биберот е малку покомплицирана. Биберот ги активира нашите рецептори за болка и киселост, и кога ќе го вдишеме во поголема количина, не тера да киваме. Погледнете го видеото.

Поддржете ја нашата работа: