7 факти за клиторисот

1. Клиторисот е сензитивен центар

Има околу 8.000 нервни завршетоци, што е повеќе од кое било друго место во женското тело. За споредба, пенисот има само 4.000.

2. Клиторисот е сличен на пенисот

Очигледно е дека нивната конструкција е различна, но тие се слични на многу начини. Слично како пенисот, и клиторисот има главичка и кожичка. Дури и отекува кога се возбудува.

3. Има само една функција

Клиторисот е единствениот дел од женското тело кој има само една работа – да пружа задоволство.

4. Големината е важнаСлично на бескрајната дебата за големината на пенисот, големината или растојанието на клиторисот од вагината може да влијае на способноста за доживување оргазам. Колку е подалеку, толку е потешко.

5. Поголем е отколку што мислите6. Има граница

Клиторисот има максимална граница на задоволство која може да се достигне. Ако и потоа продолжи да се стимулира, задоволството може да се претвори во болка и непријатност.

7. Позицијата е најважна

Според „Women’s Health“, можеби најдобрата позиција за стимулација на клиторисот е вид на мисионерска поза, каде мажот е одозгора при што основата на пенисот е во линија со клиторисот.

Поддржете ја нашата работа: