Брадата кај мажите и атрактивноста

Едно од поновите истражувања вели дека во бар преполн со мазно избричени мажи, доколку има неколку со брада тие би биле  оценети како поатрактивни. Но, важи и обратното.

Мажите со брада се доживуваат цврсто, агресивно, мажевcтвено и како подобри романтични партнери.

Австралиските истражувачи прашале 1453 бисексуални и хетеросексуални жени, заедно со 213 хетеросексуални мажи, да ја рангираат атрактивноста на  36 белци со различни нивоа на раст на брадата (мазно избричено лице, 5 дневна и 10 дневна брада). Иако тоа биле истите мажи, атрактивноста сепак варирала.

Поддржете ја нашата работа:
Ви благодариме за секоја ваша поддршка и донација