Дали конечно ќе го запознаеме Плутон?

За само неколку дена, на 14-ти јули, вселенското летало „New Horizons“ ќе прелета покрај Плутон и неговите 5 познати месечини. Притоа, ќе има само една шанса за да го проучи. Никој не знае што точно ќе открие.

Ако сакате да дознаете како започнала мисијата и зошто е толку важна, погледнете го ова видео.

 

Поддржете ја нашата работа: