Физикална терапија со видео игри

Зошто треба да го погледнете видеото?

Кога Космин забележал дека повредените пациенти навистина ја мразат физикалната терапија, па поради тоа им требало повеќе време за опоравување, започнал да бара начини за да ја направи физикалната терапија интерактивна и забавна. Во 2011 година, тој и неговите колеги започнале со развивање на софтверот.

Во моментов се фокусира на градење контакти со медицинските институции низ САД и Велика Британија, покажувајќи им како видео-игрите може да бидат ефективни и за пациентите и за физиотерапевтите.

 

Поддржете ја нашата работа: