Фотограф направил неверојатно квалитетни фотографии од Месечината

Доколку сте љубител на астрономијата, овие фотографии од полна Месечина ќе ве воодушеват.

Фотографот Ендрју Мек Карти пронашол доста интересен начин да направи исклучително квалитетни фотографии од Месечината без никаква професионална опрема освен неговиот фотоапарат.

Имено, тој ја фотографирал Месечината неверојатни 50 000 пати и кога ги направил сите фотографии кои му биле потребни, ги компонирал во една слика со помош на Фотошоп и креирал прекрасна замисла за поставеноста на планетите.

Поддржете ја нашата работа: