Генијален будилник

Овој генијален будилник што зборува, наречен „Ruggie“ (чергиче), е дело на Винсон Том и не може да го исклучите без да станете.

Внатре во чергичето се наоѓаат сензори за притисок. Алармот се исклучува единствено ако со двете нозе стапнете и стоите на него три секунди, па затоа нема шанси да не станете.

We-Made-This-Snooze-Proof-Ruggie-To-Motivate-You__880Алармот се подесува преку скриени контроли, а може да одредите колку долго да стоите на него за да го исклучите. Може и да го подесите како сакате да ве „мотивира“ наутро – на пример „Спремен си да растуриш денеска“, или „Ајде, можеш ти“.

Компанијата е во процес на собирање средства за да почне со производство во јули 2016 година.

Поддржете ја нашата работа: