Гиеторн, идила без патишта и автомобили

СПОДЕЛИ

Малото идилично градче Гиеторн (Giethoorn) се наоѓа во Холандија и го носи прекарот “Мала Венеција”.

Ова гратче брои oколу 2400 жители кои се меѓусебно поврзани со над 180 мостови, а низ неверојатната водна инфруструктура се движат со помош на мали чамци.

Оваа дестинација е вистинскиот избор доколку сакате да се одморите од метежот и бучавата и да уживате во безброј прекрасни пејсажи.

Дискусија

Коментари

СПОДЕЛИ
------- Донации -----------------------------------------------------------------------------BTC : 32CyCcnLh1wnLp5LqTm72BrWTsonxYtu7n --------------------------------------ETH: 0x5EB1a3010c339F794c2DA50Fd215Afc6B76334EA ----------------------------