Јапонска древна медицина: Што ќе се случи доколку масирате одреден прст една минута?

Секој прст на нашата рака, според алтернативната медицина е поврзан со некој орган и со одредена физичка болка.

За да исчезне болката, триете одреден прст и симптомите за многу кратко време се ублажуваат. Доволно е само една минута триење за да почувствувате подобрување.

Дознајте кој прст треба да го триете за да го решите вашиот здравствен проблем:

1. Палецот е поврзан со срцето и белите дробови. Масирајте го овој прст кога ќе почувствувате дека срцето ви чука забрзано и кога се уморите од трчање.

2. Показалецот е поврзан со бубрезите и мочниот меур. Овој прст треба да го масирате исто така и доколку имате проблеми со слезината и стомачни тегоби.

3. Средниот прст е поврзан со жолчното ќесе и црниот дроб. Масажа е неопходна доколку страдате од несоница, мигрена или гадење.

4. Четвртиот прст е поврзан со дебелото црево. Масажата на овој прст помага и при главоболка и болка во вратот, настаната како последица од слаба циркулација.

5. Малиот прст е поврзан со тенкото црево. Масирањето на овој прст спречува нервоза и вознемиреност.

Оваа метода ние не ја имаме тестирано. Доколку вие ја имате искусено, слободно коментирајте.

Поддржете ја нашата работа: