Јупитер каков што не сте го виделе досега

Ова се првите резултати од програмата за истражување на надворешните планети на Сончевиот систем. Програмата вклучува набљудување на широк спектар на карактеристики, вклучувајќи ги и ветровите, облаците, бурите и атмосферската хемија.

 

Поддржете ја нашата работа: