Како функционира Хигсовиот бозон?

Погледнете како Џереми Бамбл, со помош на Џонатан Батерворт, професор по физика на Универзитетскиот колеџ во Лондон, на интересен начин ни објаснува како функционира оваа честичка, споредувајќи го целиот процес со една забава.

 

Поддржете ја нашата работа: