Како ќе изгледа планетата ако се стопи целиот Мраз?

Веќе знаеме дека многу од ефектите на климатските промени се неповратни. Нивото на морињата се зголемува секоја година, а се проценува дека до крајот на овој век ќе се зголеми за уште еден метар.

„National Geographic“ ни покажа дека ако целиот мраз на Земјата се стопи, нивото на морињата ќе се зголеми за 65 метри. Ова драматично би ги реформирало континентите и би потопило многу од главните градови во светот.

Поддржете ја нашата работа: