Како се раѓаат пчелите?

Сте се прашувале ли некогаш како се раѓаат пчелите? Погледнете го ова фасцинирачко видео за процесот на претворање на ларвите во пчели, кое фотографот Ананд Вармакако го направил како дел од проектот за пчели за списанието „National Geographic“.

За потребите на проектот, тој ја поставил кошницата во инкубатор, во лабораторијата на Универзитетот во Калифорнија, Дејвис, и поставил камера која снимала една недела по еден дел од кошницата. Му биле потребни 6 месеци за да го заврши проектот. Погледнете како изгледа тоа!

Amazing Time-Lapse From Larva to Bee in 60… by Nationalgeographic1

Поддржете ја нашата работа: