(ВИДЕО) Кога ќе се сретнат музиката и огнот

Дерек Мулер од научниот видео блог „Veritasium“ посетува тим на т.н. демонстратори на физиката и хемијата. Тие изградиле звучна плоча која ги демонстрира ефектите на звукот кој патува низ запалив гас.

Во првата половина од видеото се опишува како сето тоа функционира, а потоа се претвора во чиста музика и оган. Погледнете како изгледа сето тоа и не обидувајте се да го направите дома сами!

Поддржете ја нашата работа: