(ВИДЕО) Кога модата ќе се спои со науката

Спрејот се состои од специјални влакна помешани со полимери, што на материјалот му овозможуваат еластичност и издржливост. Оваа технологија е развиена за користење во домаќинствата, индустријата, личната и здравствената заштита, за декоративни и модни апликации, како аеросол лименки или распрскувач во вид на пиштол и наскоро може да се најде во производите кои се  достапни насекаде.

Спреј-облеката ќе им овозможи на креаторите да создаваат нова и уникатна облека, олицетворение на соработката помеѓу модата и науката.

Благодарение на инжeнерот Пол Лакам и креаторот Манел Торес, конечно можеме  да го видиме денот кога облеката ќе ја имаме во лименка. Ќе може да се „испрскаме“ со нова облека исто како со спреј за потемнување.

Поддржете ја нашата работа: