Колку често треба да ја менуваме четката за заби?

Според Американската стоматолошка асоцијација, четките за заби треба да се менуваат на секои 3 до 4 месеци, а може и порано ако влакната се изабат при употреба. Ова е важно поради милијардите потенцијално штетни микроби кои може да се наоѓаат на четките.

За најдобро да ја одржувате хигиената на четката, по користењето темелно исплакнете ја и потоа оставете ја да се исуши. После 3 до 4 месеци, заменете ја со нова.

Погледнете како изгледа вашата четка за заби по 3 месеци.

 

Поддржете ја нашата работа: