Кромид од кој нема да плачете

Биле потребни 20 години пред да се усоврши оваа нова сорта „Без солзи“, пред да биде пуштена во продажба во супермаркетите во Велика Британија.

Фармерот Аластер Финдли морал да работи со неколку стотици различни примероци од главици кромид секоја сезона за да дојде до вистинскиот вкус.

„BBC News“ го посети г. Финдли на неговата фарма во Бедфордшир, за да види што се било потребно за да се создаде овој совршен кромид.

 

 

ЕНаука.мк e проект во кој главната движечка сила се лица со хендикеп и негови главни цели се враќање на интересот за науката и технологијата во нашите домови, институции и медиуми, како и да докаже дека вистинското место на лицата со хендикеп е во македонската наука и економија. Редовното посетување на нашиот портал, споделувањето и дискусијата на интересните статии ќе овозможи одржливост на овој проект и ќе поттикне други слични идеи од кој бенефит би имало целото општество.

Поддржете ја нашата работа: