ВИДЕО: Може ли да плачете во вселената?

Канадскиот астронаут Крис Хедфилд од Меѓународната вселенска станица одговара на едно од најчесто поставуваните прашања – Може ли да плачете во вселената? Одговорот е да, но разликата е во тоа што солзите не паѓаат. Погледнете што се случува ако плачете во нулта гравитација.

Поддржете ја нашата работа: