Ласерско отстранување на влакна во забавена снимка

Ласерското отстранување на влакната се смета за најпопуларниот нехируршки козметички третман во светот и не е тешко да се сфати зошто – трајното отстранување на несаканите влакна на телото звучи премногу добро за да биде вистинито, нели?

Па, дали ласерското отстранување на влакната навистина ги отстранува влакната засекогаш и како е тоа воопшто возможно?

Ако размислувате да ги отстраните влакната со помош на оваа процедура, или пак веќе сте ги отстраниле а се прашувате како функционира, погледнете го следното видео каде што „Veritasium“ и „Physics Girl“ ги здружија силите за да го објаснат ласерското отстранување на влакната со помош на науката.

Поддржете ја нашата работа: