Материјата што не можеме да ја видиме

Видливата материја сочинува само 4% од универзумот. Џејмс Гилис, научник од ЦЕРН, на интересен начин ни објаснува нешто повеќе за останатите 96% (црна материја и енергија). Погледнете го видеото!

 

Поддржете ја нашата работа:
Ви благодариме за секоја ваша поддршка и донација